English  Swedish

Vem styr världen? Blackrock och Vanguard

Om du har undrat hur världsekonomin har kapats och mänskligheten har kidnappats av en helt falsk berättelse, se inte längre än den här videon av den holländska skaparen, Covid Lie.

Vad hon avslöjar är att aktien i världens största företag ägs av samma institutionella investerare. De äger varandra. Det betyder att ”konkurrerande” varumärken, som Coke och Pepsi, inte alls är konkurrenter, eftersom deras aktier ägs av exakt samma investeringsföretag, investeringsfonder, försäkringsbolag, banker och i vissa fall regeringar. Detta är fallet inom alla branscher. Som hon säger:

”De mindre investerarna ägs av större investerare. De ägs av ännu större investerare. Den synliga toppen av denna pyramid visar bara två företag vars namn vi ofta har sett … De är Vanguard och BlackRock. Kraften hos dessa två företag ligger utanför din fantasi. Inte bara äger de en stor del av aktierna i nästan alla stora företag utan också aktierna från investerarna i dessa företag. Detta ger dem ett fullständigt monopol.

En rapport från Bloomberg säger att båda dessa företag år 2028 tillsammans kommer att ha investeringar för 20 biljoner dollar. Det betyder att de kommer att äga nästan allt.

Bloomberg kallar BlackRock för ”den fjärde grenen av regeringen”, eftersom det är den enda privata byrån som nära samarbetar med centralbankerna. BlackRock lånar ut pengar till centralbanken men är också dess rådgivare. De utvecklar också programvaran som centralbanken använder. Många BlackRock-anställda var i Vita huset med Bush och Obama. Dess VD. Larry Fink kan räkna med ett varmt välkomnande från ledare och politiker. Inte så konstigt, om du vet att han är frontman i det härskande företaget men Larry Fink drar inte i trådarna själv.

BlackRock ägs också av aktieägare. Vem är dessa aktieägare? Vi kommer till en konstig slutsats. Den största aktieägaren är Vanguard. Men nu blir det skumt. Vanguard är ett privat företag och vi kan inte se vem som är aktieägare. Eliten som äger Vanguard gillar uppenbarligen inte att vara i rampljuset men de kan naturligtvis inte gömma sig för den som är villig att gräva.

Rapporter från Oxfam och Bloomberg säger att 1% av världen tillsammans äger mer pengar än de andra 99%. Ännu värre säger Oxfam att 82% av alla intjänade pengar 2017 gick till denna 1%.

Med andra ord har dessa två investeringsbolag, Vanguard och BlackRock, monopol inom alla branscher i världen och de ägs i sin tur av de rikaste familjerna i världen, varav några är kungliga och som har varit mycket rika sedan innan den industriella revolutionen. Varför vet inte alla detta? Varför finns det inte filmer och dokumentärer om detta? Varför är det inte i nyheterna? Eftersom 90% av de internationella medierna ägs av nio mediekonglomerat.

Covid Lie frågar: ”Vem sponsrar organisationen och pressbyråerna som producerar våra nyheter? Med Project Syndicate ser vi Bill and Melinda Gates Foundation, Open Society Foundation och European Journalism Center. Organisationerna som ger nyheterna får betalt av ideella organisationer, av samma elit som också äger hela media men också en del av skattebetalarnas pengar används för att betala dem. ”

Eller som George Carlin sa, ”Det är en liten klubb och du är inte med i den.”

Så när Lynn Forester de Rothschild vill att FN ska vara ett enpartiland (som Kina) och inte vill att röstnings-ID-lagar ska antas i USA, så att mer valbedrägerier kan begås för att uppnå det målet, vad gör hon?

Hon håller ett konferenssamtal med världens topp 100 verkställande direktörer och ber dem att offentligt avvisa ”Jim Crow” Georgias antagande av en antikorruptionslag och hon beordrar sina pliktmässiga vd’s att bojkotta staten Georgia, som vi såg med Coca-Cola och Major League Baseball och till och med Hollywood-stjärnan, Will Smith. I detta konferenssamtal ser vi nyanser av den stora återställningen, Agenda 2030, den nya världsordningen.

FN vill se till, liksom Schwab, att fattigdom, hunger, föroreningar och sjukdomar inte längre plågar jorden 2030. För att uppnå detta vill FN att skatter från västländer delas upp av elitens mega-företag för att skapa ett helt nytt samhälle. För detta projekt säger FN att vi behöver en världsregering – nämligen FN själv.

Och det är uppenbart att ”pandemin” var orkestrerad för att åstadkomma detta. Den här videon gör ett otroligt jobb med att förklara hur allt görs.

TRANSKRIPT

När du ser miljoner falla i fattigdom på grund av det senaste årets corona-pandemi, även om den största ekonomiska krisen i historien inte har påverkat dig ännu, kommer det bara att vara en tidsfråga tills de krusande effekterna kommer att drabba dig också

Detta är inte rädsla, men det är en hård verklighet. Jag tror också att vi kan mildra skadan och kanske till och med göra det bättre, förutsatt att vi informeras korrekt om vår situation. Det är därför jag vill visa dig några fakta som du enkelt kan kontrollera fakta som är av avgörande betydelse.

Mindre än en handfull stora företag dominerar alla aspekter av våra liv. Det kan verka överdrivet, men från frukosten vi äter till madrassen vi sover på och allt vi bär och konsumerar däremellan är i hög grad beroende av dessa företag.

Det är stora investeringsföretag som bestämmer förloppet för penningflödet. De är huvudpersonerna i pjäsen som vi bevittnar. Jag vet att din tid är värdefull, så jag sammanfattar de viktigaste uppgifterna.

Hur fungerar det?

LIVSMEDELINDUSTRIEN

Låt oss ta ett exempel på Pepsico. Det är moderbolaget för många läskföretag och snacksföretag. De så kallade konkurrenskraftiga varumärkena kommer från fabriker från några få företag som monopoliserar hela branschen. I den förpackade livsmedelsindustrin finns det några stora företag, som Unilever, Coca-Cola Company, Mondelez och Nestlé.

På bilden ser du att de flesta märken inom livsmedelsindustrin tillhör ett av dessa företag. De stora företagen är på aktiemarknaden och har de stora aktieägarna i styrelsen.

På källor som Yahoo Finance kan vi se detaljerad företagsinformation, till exempel vem de största aktieägarna faktiskt är. Låt oss ta Pepsico igen, som ett exempel. Vi ser att cirka 72% av aktierna ägs av inte mindre än 3 155 institutionella investerare. Dessa är investeringsbolag, investeringsfonder, försäkringsbolag, banker och i vissa fall regeringar.

Vilka är de största institutionella investerarna i Pepsico? Som du kan se äger endast tio av investerarna nästan en tredjedel av aktien tillsammans. Topp 10 av investerarna tillsammans uppgår till ett värde av 59 miljarder dollar men av dessa tio äger endast tre mer aktier än de andra sju. Låt oss komma ihåg dem och leta upp vem som äger flest aktier i Coca-Cola Company, Pepsis största konkurrent.

Den största aktieklumpen ägs återigen av institutionella investerare. Låt oss titta på topp 10 och börja längst ner på sex av dem. Fyra av dessa institutionella investerare såg vi också längst ner i Pepsico. Dessa är Northern Trust, JPMorgan-Chase, Geode Capital Management och Wellington Management. Låt oss nu titta på de fyra största aktieägarna. De är BlackRock, Vanguard och State Street. Dessa är världens största värdepappersföretag, så Pepsico och Coca-Cola är inte alls konkurrenter.

De andra stora företagen som äger en myriad av varumärken, som Unilever, Mondelez och Nestlé, kommer från samma lilla investerargrupp. Men det är inte bara inom livsmedelsindustrin som deras namn kommer upp. Låt oss ta reda på det på Wikipedia, vilka är de största teknikföretagen.

STOR TEKNIK

Facebook är ägare till Whatsapp och Instagram. Tillsammans med Twitter utgör de de mest populära sociala medieplattformarna. Alfabetet är moderbolaget till alla Google-företag, som YouTube och Gmail, men de är också den största investeraren i Android, ett av de två operativsystemen för nästan alla smartphones och surfplattor. Det andra operativsystemet är Apples IOS. Om vi ​​lägger till Microsoft ser vi fyra företag som tillverkar programvaran för nästan alla datorer, surfplattor och smartphones i världen.

Låt oss se vem som är de största aktieägarna i dessa företag. Ta Facebook: vi ser att 80% av aktien ägs av institutionella investerare. Dessa är samma namn som kom upp i livsmedelsindustrin; samma investerare är bland de tre bästa. Nästa är Twitter. Det bildar med Facebook och Instagram de tre bästa. Överraskande nog är detta företag också i samma investerares händer. Vi ser dem igen, med Apple och även med deras största konkurrent, Microsoft.

Om vi ​​tittar på andra stora företag i teknikindustrin som utvecklar och tillverkar våra datorer, TV-apparater, telefoner och hushållsapparater, ser vi samma stora investerare som tillsammans äger majoriteten av aktien. Det är sant för alla branscher. Jag överdriver inte.

RESEINDUSTRIEN (OCH ENERGI & MINING)

Ett sista exempel, låt oss boka en semester på en dator eller smartphone. Vi söker efter ett flyg till ett soligt land på Skyscanner eller Expedia. Båda är från samma lilla investerargrupp. Vi flyger med ett av de många flygbolagen. Många av dem är i samma investerares och regeringars händer, vilket är fallet med Air France, KLM. Flygplanet vi går ombord är i de flesta fall en Boeing eller en Airbus, som också ägs av samma namn. Vi bokar via Booking.com eller AirBnB och när vi anländer går vi ut på middag och lägger en kommentar på Tripadvisor.

Samma stora investerare dyker upp i alla aspekter av vår resa och deras kraft är ännu större på grund av fotogen kommer från deras oljebolag eller raffinaderier. Stålet från vilket planet är tillverkat kommer från deras gruvföretag. Denna lilla grupp av värdepappersföretag och fonder och banker är nämligen också de största investerarna i branschen som gräver efter råvaror.

Wikipedia visar att de största gruvföretagen har samma stora investerare som vi ser överallt. Även de stora jordbruksföretag som hela livsmedelsindustrin är beroende av; de äger Bayer, moderbolaget till Monsanto, världens största utsädeproducent men de är också aktieägare i den stora textilindustrin. Och även många populära modemärken som tillverkar kläderna av bomullen ägs av samma investerare.

Oavsett om vi tittar på världens största solpanelföretag eller oljeraffinaderier, är lagren i samma företags händer. De äger tobaksföretagen som producerar alla populära tobaksvarumärken men de äger också alla stora läkemedelsföretag och de vetenskapliga institutioner som producerar medicin. De äger företagen som producerar våra metaller och även hela bil-, flyg- och vapenindustrin, där en stor del av metallerna och råvarorna används. De äger företagen som bygger vår elektronik, de äger de stora lagren och onlinemarknaderna och till och med de betalningsmedel vi använder för att köpa deras produkter.

Videon är så kort som möjligt för att visa dig bara toppen av ett isberg. Om du bestämmer dig för att undersöka detta med de källor som hänvisas till i videon, kommer du att se att de mest populära försäkringsbolagen, bankerna, byggföretagen, telefonföretagens restaurangkedjor och kosmetika ägs av samma institutionella investerare som vi just har sett.

BLACKROCK & VANGUARD

Dessa institutionella investerare är främst värdepappersbanker och försäkringsbolag. I sin tur ägs de själva av aktieägare och det mest överraskande är att de äger varandras aktier

Tillsammans bildar de ett enormt nätverk som kan jämföras med en pyramid. De mindre investerarna ägs av större investerare. De ägs av ännu större investerare. Den synliga toppen av denna pyramid visar bara två företag vars namn vi ofta har sett nu. De är Vanguard och BlackRock. Kraften hos dessa två företag ligger utanför din fantasi. Inte bara äger de en stor del av aktierna i nästan alla stora företag utan också aktierna från investerarna i dessa företag. Detta ger dem ett fullständigt monopol.

En rapport från Bloomberg säger att båda dessa företag år 2028 tillsammans kommer att ha investeringar för 20 biljoner dollar. Det betyder att de kommer att äga nästan vad som helst

Bloomberg kallar BlackRock för ”den fjärde grenen av regeringen”, eftersom det är den enda privata byrån som nära samarbetar med centralbankerna. BlackRock lånar ut pengar till centralbanken men det är också rådgivaren. Det utvecklar också programvaran som centralbanken använder. Många BlackRock-anställda var i Vita huset med Bush och Obama. Dess VD Larry Fink kan räkna med ett varmt välkomnande från ledare och politiker. Inte så konstigt, om du vet att han är frontman i det härskande företaget. Men Larry Fink drar inte i trådarna själv.

BlackRock ägs också av aktieägare. Vem är dessa aktieägare? Vi kommer till en konstig slutsats. Den största aktieägaren är Vanguard. Men nu blir han grumlig. Vanguard är ett privat företag och vi kan inte se vem som är aktieägare. Eliten som äger Vanguard gillar uppenbarligen inte att vara i rampljuset men de kan naturligtvis inte gömma sig för vem som är villig att gräva.

Rapporter från Oxfam och Bloomberg säger att 1% av världen tillsammans äger mer pengar än de andra 99%. Ännu värre säger Oxfam att 82% av alla intjänade pengar 2017 gick till denna 1%.

Forbes, den mest kända affärstidningen, säger att det i mars 2020 fanns 2095 miljardärer i världen. Detta innebär att Vanguard ägs av de rikaste familjerna i världen. Om vi ​​undersöker deras historia ser vi att de alltid har varit de rikaste. Några av dem, redan innan den industriella revolutionen började, eftersom deras historia är så intressant och omfattande, kommer jag att göra en uppföljare.

För närvarande vill jag bara säga att dessa familjer av vilka många är kungliga är grundarna av vårt banksystem och för alla branscher i världen, dessa familjer har aldrig tappat makten men på grund av en ökande befolkning var de tvungna att gömma sig bakom företag, som Vanguard, som aktieägarna är privata fonder och ideella för dessa familjer.

Icke-statliga organisationer och stiftelser och deras ägarskap av STOR PHARMA

För att klargöra bilden måste jag kort förklara vad ideella organisationer egentligen är. Dessa verkar vara länken mellan företag, politik och media. Detta döljer intressekonflikterna lite. Ideella organisationer, även kallade ”stiftelser”, är beroende av donationer de behöver inte avslöja vem deras givare är, de kan investera pengarna på det sätt de tycker passar och inte betala skatt så länge vinsten investeras igen i nya projekt . På detta sätt håller ideella organisationer hundratals miljarder dollar mellan sig enligt den australiska regeringen, ideella organisationer är ett perfekt sätt att finansiera terrorister och massiv penningtvätt.

Grunden och fonderna för de familjer som är de rikaste ligger i bakgrunden så mycket som möjligt. För frågor som får mycket uppmärksamhet används grunden för filantroper som är lägre i rang men mycket rika.

Jag vill hålla det kort, så jag visar dig de tre viktigaste som förbinder alla branscher i världen. De är Bill and Melinda Gates Foundation, Open Society Foundation för den kontroversiella multimiljardären Soros och Clinton Foundation. Jag ger dig en mycket kort introduktion för att visa dig deras kraft.

Enligt webbplatsen för World Economic Forum är Gates Foundation WHOs största sponsor. Det var efter att Donald Trump slutade USA: s ekonomiska stöd till WHO 2020. Så Gates Foundation är en av de mest inflytelserika enheterna i allt som rör vår hälsa. Gates Foundation har ett nära samarbete med de största läkemedelsföretagen, bland annat Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Biontech och Bayer.

Och vi har just sett vem som är deras största aktieägare. Bill Gates var inte en dålig datornörd som mirakulöst blev mycket rik. Han kommer från en filantrops familj som arbetar för den absoluta eliten. Hans Microsoft ägs av Vanguard, BlackRock och Berkshire Hathaway. Men Gates Foundation, efter BlackRock och Vanguard är den största aktieägaren i Berkshire Hathaway. Han var till och med styrelseledamot där.

MAINSTREAM-MEDIERNA

Vi måste börja nästa ämne med en fråga. Någon som jag, som aldrig gör videoklipp, kan med en gammal bärbar dator objektivt visa att endast två företag har monopol i alla branscher i världen. Min fråga är, varför talas det aldrig om detta i media?

Vi kan dagligen välja mellan alla slags dokumentärer och TV-program men ingen av dem täcker detta ämne. Är det inte tillräckligt intressant eller spelar det andra intressen? Wikipedia, återigen ger oss svaret. De säger att cirka 90% av de internationella medierna ägs av nio mediekonglomerat. Oavsett om vi tar monopolet Netflix och Amazon Prime eller enorma bekymmer som äger många dotterbolag, som Time-Warner, Walt Disney Company, Comcast, Fox Corporation, Bertelsmann och Viacom, CBS, ser vi att samma namn äger aktier.

Dessa företag gör inte bara alla program, filmer och dokumentärer utan äger också de kanaler som de sänds på. Så inte bara branscherna utan också informationen ägs av eliten.

Jag visar dig kort hur detta fungerar i Nederländerna. Till att börja med ägs alla nederländska vanliga medier av tre företag. Den första är De PersGroep [DPG Media], moderbolaget för följande varumärken (. Förutom de många tidningarna och tidskrifterna äger de också Sanoma, moderbolaget till några av de stora kommersiella holländska kanalerna. Många medier från utlandet , som VTM också ägs av De PersGroep.

Den andra är Mediahuis, en av Europas största medieproblem. I Nederländerna äger Mediahuis följande varumärken. Fram till 2017 ägdes också Sky Radio och Radio Veronica av Mediahuis, liksom Radio 538 och radio 10.

Och så finns det Bertelsmann, som är ett av de 9 största medieföretagen. Företaget äger RTL, som äger 45 TV-stationer och 32 radiostationer i 11 länder. Men Bertelsmann är också delägare i världens största bokförlag, Penguin Random House.

Aktierna i dessa företag ägs av privata medel från tre familjer. Det är den belgiska Van Thillo-familjen, den belgiska Leysen-familjen och den tyska Bertelsmann-Mohn-familjen. Alla tre familjer stod på sidan av nazisterna i kriget.

Enligt Wikipedia var Telegraaf, Leysen-tidningen av denna anledning tillfälligt förbjuden i Nederländerna efter kriget.

FAKE NEWS

För att slutföra denna översikt, titta på var nyheterna kommer ifrån. De dagliga nyheterna om alla dessa medier, de olika nyhetsmedierna, ger inte nyheter. De använder information och bilder från pressbyråerna .ANP och Reuters. Dessa byråer är inte oberoende. .ANP ägs av Talpa, John de Mol. Thomson-Reuters ägs av den mäktiga kanadensiska Thomson-familjen.

De viktigaste journalisterna och redaktörerna som arbetar för dessa byråer är medlemmar i en journalistbyrå, som European Journalism Center. Dessa är en av de största europeiska sponsorerna för mediarelaterade projekt. De utbildar journalister, publicerar studieböcker, tillhandahåller utbildningsplatser och pressbyråer och arbetar nära tillsammans med de stora företagen, Google och Facebook.

För journalistisk analys och åsikter använder de stora medierna Project Syndicate. Detta är den mest kraftfulla organisationen inom området. Projektsyndikat och organisationer som jag nämnde är tillsammans med pressbyråerna. Länken mellan alla världsomspännande medier när nyhetsankare skördar från sina autoköer [teleprompters], chansen är att texten härrör från en av dessa organisationer. Det är anledningen till att världsomspännande media visar synkronitet i sin rapportering.

Och titta på det europeiska journalistikcentret själv. Återigen Gates Foundation och Open Society Foundation. De är också starkt sponsrade av Facebook, Google, utbildningsministeriet och utrikesministeriet.

Vem sponsrar organisationen och de pressbyråer som producerar våra nyheter? Med Project Syndicate ser vi Bill and Melinda Gates Foundation, Open Society Foundation och European Journalism Center. Organisationerna som ger nyheterna får betalt av ideella organisationer, av samma elit som också äger hela media men också en del av skattebetalarnas pengar används för att betala dem.

I Belgien protesteras regelbundet, eftersom Mediahuis och De Persgroep får miljoner euro från regeringen, medan många är utomlands …

FARAN VI ÄR I NU

Det här var mycket att tugga på och jag försökte göra det så kort som möjligt. Jag använde bara exempel som jag tyckte var nödvändiga för att skapa en tydlig översikt. Detta hjälper till att bättre förstå vår nuvarande situation, som kan kasta nytt ljus över tidigare händelser

Det kommer att finnas tillräckligt med tid att dyka in i det förflutna, men nu ska vi prata om idag men mitt mål är att informera dig om den fara vi befinner oss i nu. Eliten styr alla aspekter av våra liv, också den information vi får och de är beroende av en samordning, samarbete för att ansluta alla industrier i världen för att tjäna deras intressen. Detta görs bland annat genom World Economic Forum, en mycket viktig organisation.

Varje år i Davos möter VD för stora företag nationella ledare, politiker och andra inflytelserika partier, som UNICEF och Greenpeace. I WEF: s styrelse sitter tidigare vice president, Al Gore, vår egen minister, Sigrid Kaag, Feike Sijbesma, ordförande för Royal Dutch State Mines och kommissionären för den nederländska banken, Christine Lagarde, ordföranden för Europeiska centralbanken . Dessutom arbetar politiker, Ferdinand Grapperhaus son för WEF.

Wikipedia säger att årsavgiften för medlemmar är 35 000 euro ”men över hälften av vår budget kommer från partners som betalar kostnaden för politiker som annars inte hade råd med medlemskap.”

Enligt kritiker är WEF för rika företag att göra affärer med andra företag eller med politiker. För de flesta medlemmar skulle WEF stödja personlig vinst istället för att vara ett sätt att lösa världens problem. Varför skulle det finnas många världsproblem om branschledarna, bankirerna och politikerna från 1971 och framåt har samlats varje år för att lösa världens problem?

Är det inte ologiskt att naturen gradvis går sämre, inte bättre, efter 50 år av möten mellan miljöaktivister och VD för de mest förorenande företagen; att dessa kritiker har rätt, är det tydligt när vi tittar på de viktigaste partnerna som tillsammans utgör mer än hälften av WEF: s budget. Eftersom det här är BlackRock, stiftelsen Open Society, Bill and Melinda Gates Foundation och många stora företag, från vilka Vanguard och BlackRock äger aktierna.

Ordförande och grundare av WEF är Klaus Schwab, en schweizisk professor och affärsman. I sin bok The Great Reset skriver han om planerna för sin organisation. Koronaviruset är enligt honom ett utmärkt ”tillfälle” att återställa våra samhällen. Han kallar det ”Build Back Better”. Parollen är nu på läpparna för alla globalistiska politiker i världen.

Vårt gamla samhälle måste byta till ett nytt, säger Schwab. Folket äger ingenting annat än att arbeta för att staten ska få sina primära behov tillgodoses. WEF säger att det är nödvändigt för det konsumtionssamhälle som eliten tvingade på oss inte längre är hållbart. Schwab säger i sin bok att vi aldrig kommer att återgå till det gamla normala och WEF publicerade nyligen en video för att klargöra att vi 2030 inte kommer att äga något annat än att vi kommer att vara lyckliga.

DEN STORA ÅTERSTÄLLNINGEN = DEN NYA VÄRLDSORDEN

Du har antagligen hört talas om den nya världsordningen. Media vill att vi ska tro att detta är en konspirationsteori, men ändå har det talats om av ledare i årtionden. Inte bara George Bush Senior, Bill Clinton och Nelson Mandela utan också världsberömda filantroper, som Cecil Rhodes, David Rockefeller, Henry Kissinger och till och med George Soros.

FN presenterade 2015 sin kontroversiella Agenda 2030. Den är nästan identisk med den stora återställningen av Klaus Schwab. FN vill se till, liksom Schwab, att fattigdom, hunger, föroreningar och sjukdomar inte längre plågar jorden 2030.

Låter trevligt men vänta tills du läser det finstilta. Planen är att Agenda 2030 ska betalas av oss, medborgarna. Precis som de ber oss nu att ge bort våra rättigheter för folkhälsan, kommer de att be oss att ge bort vår rikedom för att bekämpa fattigdom. Dessa är inga konspirationsteorier. Det finns på deras officiella webbplats. Det kommer ner till detta: FN vill att skatter från västländer ska delas av elitens mega-företag för att skapa ett helt nytt samhälle. Den nya infrastrukturen, eftersom fossila bränslen är borta 2030.

För detta projekt säger FN att vi behöver en världsregering, nämligen FN, själv.

FN håller med Schwab om att en pandemi är en gyllene chans att påskynda genomförandet av Agenda 2030.

Det är oroande att WEF och FN öppet erkänner att pandemier och andra katastrofer kan användas för att omforma samhället. Vi får inte tänka lätt på detta och göra grundlig forskning.

Källa: LewRockwell.com (Översatt med Google Translate)

Lämna ett svar